Składniki:
olej, jajka, pomidory, ser, szynka (lub kiełbasa - nie robi różnicy), szczypiorek
Jak przyrządzić?
Pokroić szynkę lub inną wędlinę w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Następnie kroimy drobno pomidory (do pomidorów można dodać pastę pomidorową) i wrzucamy do zarumienionej już wędliny. Wrzucamy rozbite wcześniej jaja, czekamy, aż się chwilę zesmażą, i wrzucamy kolejno starty ser i pokrojony szczypiorek. Dalej smażymy jak zwykłą jajecznicę.
Uwagi:
Nie można przesadzić z pomidorami, bo będzie niesmaczne, ja na ok. 6 jaj kroję jednego dużego pomidora i dodaję łyżeczkę pasty. Ser nada delikatności potrawie.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Iwona |