Warzywa po bengalsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1,5 kg kapusty kiszonej,
3-4 marchewki,
400ml 30% koncentratu pomidorowego,
opakowanie kminku całego,
opakowanie gorczycy białej,
500g frytek mrożonych.

Jak przyrządzić?

Do garnka włożyć 1,5 kg kapusty kiszonej, pokroić w półtalarki marchewkę, dodać opakowanie kminku oraz gorczycy, wymieszać i gotować na wolnym ogniu do chwili, gdy marchewka będzie już miękka, mieszając od czasu do czasu i uzupełniając wodą gotujące się produkty by się nie przypaliły. Następnie dodać 400g 30% przecieru pomidorowego, wymieszać. Na patelni usmażyć 500g frytek na kolor złoty i całość przesypać do garnka z podduszonymi, miękkimi warzywami. Zanim przesypiemy frytki do garnka należy pamiętać, by woda, którą dolewaliśmy do warzyw, odparowała. Po przesypaniu chrupiących frytek do garnka, mieszamy całość i gdy frytki będą jeszcze chrupiące, podajemy na talerzu. Odpowiednio do smaku przyprawiamy danie solą i pieprzem, w zależności od gustu. Bardzo istotnym elementem w potrawie jest kminek i gorczyca, która nadaje odpowiedni smak. Potrawę można również odgrzać. Życzę smacznego :)

Jak podawać?

talerze

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania1 min.
Trudnośćprosty
Porcje2,5 kg potrawy
Przybliżony koszt15 zł
AutorJano

Warzywa po bengalsku: Podobne przepisy

Warzywa po bengalsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy