Składniki:
2 kotlety schabowe,
dwie piersi z kurczaka,
papryka marynowana,
ogórki konserwowe,
pieczarki,
sol, pieprz.
Jak przyrządzić?
Rozbić kotlety schabowe i filety z kurczaka, przyprawić solą i pieprzem. Na mięso schabowe nakładamy płaty z filetów z kurczaka, następnie pokrojoną w paski paprykę, ogórki i pieczarki. Zawijamy w roladki i wiążemy nitką. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron po około 2 - 3 minuty. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać niewielką ilością oleju i wstawić do piekarnika na około 1-1.2 godziny, piec w temp. 150 stopni. Od czasu do czasu odwracać roladki, żeby się za dużo nie przypiekły. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi i gotowanymi warzywami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 1 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | monika |