Składniki:
6 jajek,
1 i 1/2 szklanki cukru,
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej,
15 dag margaryny/masła,
2 łyżeczki proszku do pieczenie,
4-5 łyżek kwaśnej śmietany,
3/4 szklanki maku,
aromat migdałowy,
2 opakowanie okrągłych biszkoptów.
Jak przyrządzić?
Jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo roztopiony tłuszcz, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną część zapiec, następnie posmarować ją połową rozgotowanych jabłek (jeśli ze słoika, to nie gotować tylko od razu wyłożyć na ciasto). Ułożyć biszkopty. Do drugiej części ciasta dodać suchy mak, wylać na biszkopty - zapiec. Następnie posmarować drugą połową jabłek, wylać trzecią część ciasta i upiec. Smacznego!!!
Uwagi:
Przypis na blachę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 1 min. |
Trudność | prosty |
Autor | monyka |