Składniki:
3 piersi z kurczaka,
1 kapusta pekińska,
puszka kukurydzy,
2/3 zupki chińskie VIFON łagodne,
1 słoiczek majonezu Hellmans Babuni,
przyprawy: vegeta, pieprz, sol,
olej do podsmażenia piersi.
Jak przyrządzić?
Piersi pokroić w kostkę, doprawić i wrzucić na rozgrzany olej, piec do czasu aż będą gotowe. Kapustę pekińską opłukać, pokroić na drobno i wrzucić do miski. Następnie odsączyć kukurydzę i również wrzucić do miski. Gdy piersi są wystudzone, dodać do miski z kapustą i kukurydzą. Makaron z zupek chińskich rozgnieść. Dodać przyprawy, które się w niej znajdują, ale bez tego oleju który tam również jest, zalać, przykryć i poczekać aż napęcznieje. Następnie odcedzić go, wystudzić i wrzucić do miski z pozostałymi składnikami. Dodać majonez i doprawić do smaku :)
Potrzebne przybory:
Nóż, deska, miska, patelnia.
Jak podawać?
Potrawa nadaje sie na święta oraz na imprezę, można ją jeść samą lub z pieczywem! Smacznego.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Darijaaa |