Składniki:
Makaron kolorowy świderki, puszka groszku, 2 paczki orzeszków ziemnych solonych, jedna średnia marchewka(ale nie koniecznie), majonez, śmietana, czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente i ostudzić, dodać groszek oraz orzeszki(uprzednio uprażone na patelni bez oleju), pokroić w plasterki lub małe kawałki ugotowaną w osolonej wodzie marchewkę i wymieszać wszystkie składniki.W osobnym naczyniu wymieszać majonez i śmietanę (ilości wedle uznania), dodać ok. 2 ząbki czosnku bardzo drobno posiekanego (zamiast świeżego czosnku może być czosnek sproszkowany), dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku:)Przed podaniem sos połączyć z sałatką.
Jak podawać?
Podawać jako dodatek do mięs lub jako oddzielną potrawę:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ola_oOo |