Składniki:
filet rybny, ogórki kiszone, cebula, przecier pomidorowy, keczup, olej i przyprawy.
Jak przyrządzić?
Rybę panierujemy i smażymy 5 ogórków kiszonych kroimy w kostkę, 3 cebule też w kostkę zeszklić na oliwie, dolać do cebuli i ogórka, wlać 2 szklanki wody, 1 przecier pomidorowy, pół keczupu pikantnego, 2 łyżki cukru, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty - ze wszystkiego zrobić sos i warstwami przekładać. Na drugi dzień nadaje się do jedzenia.
Potrzebne przybory:
Patelnia, miska dosyć duża.
Jak podawać?
Z całą miską na stół.
Uwagi:
Bardzo dobra.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 1 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | sporo |
Kaloryczność | nie obliczałam |
Przybliżony koszt | 17 zł |
Autor | żania |