4 (czwóreczka)

Przepis kulinarny

Składniki:

2 szklanki mąki,
1,5 szklanki cukru,
6 jaj (żółtka osobno),
1 kostka margaryny,
6 łyżek oleju,
2 łyżki kakao,
pół szklanki maku,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 kisiel wiśniowy.

Jak przyrządzić?

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku oraz na przemian po łyżce oleju i mąki wymieszanej z proszkiem.Na końcu starannie wymieszać z pianą z białek. Ciasto podzielić na 4 części. Pierwszą wymieszać z kakao, drugą z makiem, trzecią z kisielem, czwartą pozostawiamy białą.Po kolei rozłożyć na blasze i piec w temperaturze 180-190 stopni. Ok. 40 minut

Uwagi:

Ciasto dobrze wygląda posypane cukrem pudrem, bądź polane białą polewą.Można taką przyrządzić topiąc białą czekoladę w małym rondelku.Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćśredni
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
AutorOlenk@

4 (czwóreczka): Podobne przepisy

4 (czwóreczka): wypróbuj również

Powiązane Tematy