Składniki:
Na ciasto:
1/2 kostki margaryny (nieroztopionej),
3 łyżki kakao,
3/4 szklanki cukru,
1 3/4 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 jajko.
Ser:
1 wiaderko serka "delfin",
1,5 szklanki cukru,
4-5 jaj,
1/2 kostki margaryny,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub budyniu.
Jak przyrządzić?
Składniki na ciasto wygnieść w misce i przełożyć do woreczka, następnie do lodówki na ok. 20 minut.Następnie składniki wymieszać razem (nie przejmować się, że będzie rzadkie - ma być).Ciasto po wyjęciu z lodówki podzielić na 2 części. Jedną część przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, a następnie wylać na to masę serową. Pokruszyć drugą część ciasta.
Uwagi:
Ciasto piec w temp. 180 stopni przez ok 60 min. Jeść po wystygnięciu. ;)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | nina |