Składniki:
spirytus,
gęsty sok (obojętne jaki można i poleca się eksperymenty. Ja preferuję ananasowy, rumowy też jest świetny).
Jak przyrządzić?
Nalać pół kieliszka soku, dolać po równo spirytusu. Nie mieszać jeszcze. Podpalić z góry. Przyłożyć całą dłoń do górnych krawędzi, tak żeby zassało (nie parzy, gdy robisz to stanowczo). Gdy kieliszek przyczepiony do ręki, wymieszać i wypić. Polecam.
Potrzebne przybory:
zapalniczka (zapomnijcie o zapałkach),kieliszki 37 lub 50,odwaga.
Jak podawać?
Na imprezie.
Uwagi:
Trzeba przykładać stanowczo rękę do płonącego kielonka. Mnie osobiście nie poparzył ale kolega kiedyś się przejechał. Naprawdę świetna zabawa z tego drinka.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 1 zł |
Autor | majsteer |