Składniki:
piersi z kurczaka,
maślanka,
krakersy,
przyprawa do kurczaka.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pokroić w nieduże kawałki (ale nie za małe), do miski wlać maślankę, włożyć do niej kawałki kurczaka, pozostawić na kilka godzin. (można spokojnie zostawić w lodówce na noc).Krakersy drobno pokruszyć i wymieszać z przyprawa do kurczaka.Namoczonego kurczaka "obtoczyć w krakersach" (użyć ich jako panierki).Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, ułożyć na niej kawałki piersi i piec w piekarniku aż do uzyskania złotego koloru:)
Jak podawać?
Podawać na ciepło od razu po upieczeniu:)
Uwagi:
Zawsze wychodzi!
Świetne danie dla dzieci.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | mamuciak |