Karkówka w miodzie i rumie

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg karkówki,
2 łyżki miodu,
2 łyżki rumu białego,
sok z połówki cytryny wyciśnięty,
opakowanie przyprawy do grilla-Kamisa( może być inna np Prymat),
2 łyżki oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić?

Karkówkę kroimy w plastry, pozostałe składniki mieszamy ze sobą, powstanie zalewa, mięso wymieszać z zalewą i odstawić najlepiej na 12 - 24h. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, poukładać plastry karkówki i piec około 40 minut.Mięso jest kruche i smaczne:)))SMACZNEGO!!!!

Potrzebne przybory:

Piekarnik:)

Jak podawać?

Podaje do tego michę surówki np. sałata lodowa, kukurydza, pomidor, ogórek, pietruszka,,można z frytkami.

Uwagi:

Ja dodatkowo rozbijam plastry karkówki przed włożeniem do piekarnika, żeby nie były zbyt grube.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
AutorBocianka

Karkówka w miodzie i rumie: Podobne przepisy

Karkówka w miodzie i rumie: wypróbuj również

Powiązane Tematy