Sos Dawidka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

250 ml kefiru,
4 łyżki majonezu,
2 łyżeczki musztardy,
3 ząbki czosnku,
szczypta ostrej papryki,
sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Kefir wylewamy do miseczki,czosnek przeciskamy przez praskę,dodajemy majonez (najlepiej kielecki), potem musztardę (też tej firmy), wszystko mieszamy na gładką masę, dodajemy paprykę,sól i pieprz.

Potrzebne przybory:

Praska.

Jak podawać?

Najlepszy do mięs na zimno: wołowiny i drobiu.

Uwagi:

Czosnku można dać więcej, jeśli ktoś lubi!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt6 zł
AutorDawidek

Sos Dawidka: Podobne przepisy

Sos Dawidka: wypróbuj również

Powiązane Tematy