Składniki:
60 dkg fileta z mintaja, 1 bułka, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżka koperku, natki i szczypiorku albo cebuli, sól, pieprz, olej.
Jak przyrządzić?
Rybę po rozmrożeniu zmielić albo posiekać, bułkę namoczyć wbić jajka, wsypać zieleninę i bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem, uformować podłużne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju z surówką.
Potrzebne przybory:
Deska, patelnia.
Jak podawać?
Z piure z ziemniaków i surówką.
Uwagi:
Danie delikatne, nawet dzieci małe chętnie je jedzą.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 do 10 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | żania |