Sk艂adniki:
Ciasto:
- 2 szkl. maki
- 2 jaja
- 1/2 margaryny
- 1 szkl. cukru
- 2 lyzki dzemu
- 2 lyzki kakao
- 1 szkl. mleka
- 1 lyzka sodki
Krem:
- 1 serek homogenizowany
- cukier waniliowy
- 7 lyzek pudru
- maslo
Polewa:
- 3 lyzki mleka lub wody
- 3 dag kakao
- 8 dag pudru
- 5 dag masla
- 1 lyzeczka maki ziemniaczanej
- 1 lyzeczka maki pszennej
Jak przyrz膮dzi膰?
Margaryne, cukier, jaja, kakao, dzem ucieramy razem do uzyskania jednolitej masy. Nastepnie dodac make, sode i mleko. Upiec. Skladniki na krem zmiksowac wszystkie razem. Ostudzone ciasto przekroic na pol i przelozyc kremem. Skladniki polewy zagotowac i polewac gorace na ciasto.
Uwagi:
Ciasto najlepiej upiec w dlugiej waskiej blaszce. Zamiast podanego kremu mozan przelozyc bita smietana a na wierzch udekorowac kleksem z bitej smietany.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Magdask-ce |