Sk艂adniki:
ryz, wedlina (jaka masz w domu), kukurydza, cebula, pomidor, ketchup, majonez, ser zolty
Jak przyrz膮dzi膰?
Ryz gotujesz, wedlinke i cebulke podsmazasz na patelni, potem odrobinek przyprawiasz czym chcesz , podsmazasz ponmidorki i kukurydze z ketchupem i majonezem. Ryz ugotowany wsypujesz do naczynia zaroodpornego (niecaly). Na ryz wrzucasz podsmazona wedlinke i starty ser, przysypujesz resztka ryzu i oblewasz wszystko sosem z pomidorami i kukurydza, ukladasz na tym plasterki sera. Wstawiasz do piekarnika na 5 min. aby ser sie rozpuscil.
Potrzebne przybory:
patelnia, naczynie zaroodporne, lopatki do patelni
Jak podawa膰?
na zimno i goraco
Uwagi:
Piekarnik nalezy wczesniej rozgrzac do temp. 190 stopni. Z 4 torebek ryzu wychodzi 6 porcji.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | czarna dama |