Sk艂adniki:
Upiec biszkopt z 3 jajek.
Placek miodowy:
30 dag maki
- 15 dag margaryny
- 2 lyzki miodu
- 1 lyzeczka sody
- 2 lyzki kwasnej smeitany
- 10 dag cukru
- 1 jajko
Krem:
- 15 dag pudru
- 2 lyzki maki pszennej
- 2 lyzki maki ziemn.
- cukier waniliowy
- maslo
- 1/2 litra mleka
Jablka:
- 1 kg jablek
- szkl. cukru
- galaretka
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie skladniki wymieszac i zarobic ciasto. Podzielic na 2 czesci i upiec 2 takie same placki. Z mleka, cukru waniliowego i maki ugotowac budyn. Maslo utrzec z pudrem na pulchna mase. Dodawac stopniowo ostudzony budyn ciagle mieszajac.
Jablka uprazyc, dodac cukier i galarteke w proszku.
Ciasto ukladac w kolejnosci: placek miodowy-krem-jablka-biszkopt-krem-jablka-placek miodowy.
Calosc schlodzic w lodowce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | Magdask-ce |