Składniki:
- 40 dkg sera żółtego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka fasoli szparagowej
- 1/2 główki sałaty
- 2 cebule
- 1 pęczek pietruszki
- 1 puszka pieczarek
- 30 dg przetartych pomidorów
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki chili
- sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Ser pokroić w cienkie plastry, wszystkie fasolki dobrze odsączyć. Sałatę pokroić w paski, cebulę poszatkować, pietruszkę posiekać. Z pomidorów, octu oleju przyrządzić marynatę. Obficie doprawić chili, solą i pieprzem. Wymieszać najpierw fasolę, cebulę i pieczarki. Następnie dać paski sałaty. Zalać sosem, posypać pietruszką.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Emilka |