Składniki:
- 3 średnie ziemniaki
- 1 średnia cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
- pietruszka zielona
Jak przyrządzić?
Umyć ziemniaki i ugotować w skórkach. Kiedy bedą już gotowe odcedzić i gorące obrać ze skórek. Pokroić obrane ziemniaki w plastry, następnie wsadzić je do miski, dodać pokrojoną w plastry cebulę (surową), posolić, popierzyć następnie polać oliwą i octem. Dobrze wymieszać i posypać pietruszką.
Jak podawać?
najlepiej podawac do mięs, mozna sama z chlebkiem
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | tami |