Placki ziemiaczane z żółtym serem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1kg ziemniaków
- 1 średnia cebula
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- 1/2 kg mięsa gulaszowego
- 20 dag sera żółtego
- sól,pieprz
- olej

Jak przyrządzić?

Ziemniaki zetrzeć na tarce, wkroić cebulę i wbić jajka, dodać mąkę oraz sól i pieprz (wszystko wymieszać). Smażyć na oleju. Mięso pokroić w kostkę i dusić aż do miękkości. Na placek nałożyć uduszone mięso i starty ser, wszystko przykryć drugim plackiem.

Potrzebne przybory:

patelnia, tarka, nóż, miska, łyżka, talerz, ręce i głowa

Jak podawać?

Można podawać z sosem pieczerkowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
AutorNina K.

Placki ziemiaczane z żółtym serem: Podobne przepisy

Placki ziemiaczane z żółtym serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy