Składniki:
Ciasto:
- 4 jaja
- 1,5 szkl. cukru
- 1 margaryna
- 3-4 łyżki kakao
- 4 łyżki wody
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
- 2 budynie
- mleko (tyle co na budynie)
- 1 margaryna
- cukier puder
- 2 paczki kokosu
- trochę margaryny
- szklanka cukru
- polewa czekoladowa
Jak przyrządzić?
Ciasto: cukier, margarynę, kakao, wodę zagotować, ostudzić i dodać żółtka, mąkę z proszkiem, a na koniec dodać białka
piec 35-45 min w 180 st.
Masa:
- budynie ugotować i ostudzić
- margarynę utzeć z cukrem pudrem i dodać do budyniu
- wylać na ciasto
Na rozgrzaną patelnię wysypać kokos z cukrem i smażyć do momentu aż kokos zbrązowieje i wyłożyć na ciasto. Polać polewą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 20 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Emilka |