Składniki:
0,5kg pieczarek, cebula, 2jajka, 3-4 łyżki tartej bułki, łyżka mąki ziemniaczanej.
Jak przyrządzić?
Pieczarki zetrzeć na tarce na większych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę, podsmażyć. Do tego dodać starte pieczarki, wymieszać i podsmażać dalej aby wyparowała woda.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy masa ostygnie dodać jajka, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną. Dobrze wszystko wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej. Formować kotleciki bezpośrednio na patelni. Podawać z surówką z kapusty pekińskiej.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | hela |