Składniki:
Ciasto:
- 30 dag mąki
- 7 dag margaryny
- 7,5 dag cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser:
- 0,5 kg sera imperial
- 15 dag cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3 żółtka
- 3 łyżki oleju
- niecałe 0,5 litra mleka
- 1 budyń waniliowy
Kokos:
- 3 białka
- 4 łyżki cukru
- 10 dag wiórek kokosowych
Jak przyrządzić?
Ciasto:zarobić ciasto i wyłożyć nim formę (boki formy wylepić)
Ser:
ser rozmiksować z cukrem, żółtkami i olejem, wlać budyń rozpuszczony w zimnym mleku i wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną ciastem i piec około 35 min.
Kokos:
z białek ubić pianę, dodać cukier, wiórki rozłożyć równomiernie na upieczone ciasto. Wstawić do piekarnika jeszce na 15 min.
Jak podawać?
ciasto trochę pracochłonne ale warto!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 18 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Emilka |