Składniki:
- 1/2 kg filetów z matiasów
- 2 duże pory
- 1/2 łyżeczki grubo mielonego białego pieprzu
- 1/2 łyżeczka oregano
sok z cytryny
- olej
Jak przyrządzić?
- umyte i pokrojone pory zmiksować,
- do 4 łyżek oleju dodać przyprawy, utrzeć i odstawić na 1/2 godziny,
- dodać 2łyzeczki soku z cytryny,
po 20 minutach dodać pastę do porów, wymieszać i odstawić na 2 godziny,
- wymoczone filety skropić sokiem z cytryny, odstawić na godzinę,
- do masy porowej dodać 1/2 szklanki oleju, wymieszać,
- filety pokroić na pół, układać w naczyniu warstwami, każdą przelewać zalewą, - przykryć, odstawić na 24 godziny do lodówki.
Uwagi:
Pyszności!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | kota |