Składniki:
- 250g pieczarek
- masło, olej lub oliwa
- 2 serki topione pieczarkowe
- 1 kostka grzybowa
- 1 kostka rosołowa
- makaron (ok. 2 pełne garści)
- śmietana
- natka pietruszki
- sól, pieprz, vegeta, maggi
- woda :-)
Jak przyrządzić?
1) pieczarki obrać, pokroić, posypać vegetą (ew. solą) i pieprzem a następnie podsmażyć na maśle
2) ma dno garnka wlać trochę wody do której dodać serki topione (należy je rozdrobnić) i rozpuścić (szybciej jest jak się przy tym zacznie gotować)
3) do garnka dodać pieczarki, obie kostki (rosołową i grzybową) oraz dolać wody (tak, aby zostało jeszcze miejsce na śmietanę i makaron)
4) dodać makaron i śmietanę
5) gotować, aż makaron się rozgotuje
6) doprawić pieprzem, solą, vegetą, czy magi (jak kto woli)
7) po wyłączeniu palnika dodać pietruszki
8) nalać na talerz i JEŚĆ :-)
Potrzebne przybory:
Niestety, konieczny jest garnek ;-(. Dobrze byłoby mieć też coś do mieszania i nakładania zupy na talerze a także same talerze i łyżki :-). No i oczywiście największy wydatek: kuchenkę.
Jak podawać?
Najczęściej w talerzu :-).
Uwagi:
Zastrzegam, że nie pomoszę odpowiedzialności za szkody spowodowane wyżej wymienioną zupą. A tak poważnie, to nie jest taka zła :-). Życę smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | cały garnek :-) |
Kaloryczność | niska lub średnia |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | redwis |