Składniki:
- gotowy biszkopt
- 5 bananów
- 2 paczki kokosu
- 3 szklanki cukru
- łyżka masła
- polewa czekoladowa:
- 3 jajka
- 3 łyżki kakao
- kostka margaryny
- 1,5 szklanki cukru
Jak przyrządzić?
Na rozgrzaną patelnię dodać masło, kokos i cukier. Smażyć dopkóki kokos nie zbrązowieje. Ostudzić.
Polewa: margarynę roztopić. Jajka, cukier i kakao zmiksować i dodać gorącą margarynę.
Na biszkopt wyłożyć pokrojone w talarki banany, na to kokos i polewa czekoladowa.
Jak podawać?
Ciasto jest słodkie ale naprawdę pyszne!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 18 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Emilia |