Ananas nadziewany

Przepis kulinarny

Składniki:

1 ananas, cukier puder, skórka i sok z 1 cytryny, 1 banan, bita śmietana, likier bananowy.

Jak przyrządzić?

Ananasa przekroić wzdłuż, miąższ ostrożnie wyjąć nożem wraz z sokiem (rozgnieść widelcem). Wnętrze obu połówek ananasa posypać cukrem i włożyc do lodówki. Miąższ wymieszać z cukrem, tartą skórką cytrynową i rozgniecionym bananem, włożyć do rondla i gotować 5 minut. Po wystudzeniu dodać do masy sok cytrynowy i bitą śmietanę, przyprawić likierem bananowym i zamrozić w zamrażarce. Zamrożoną masę włożyć do połówek i zaraz podawać.

Potrzebne przybory:

Duży ostry nóż.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania90 min.
Autorsłodka_brunetka

Ananas nadziewany: Podobne przepisy

Ananas nadziewany: wypróbuj również

Powiązane Tematy