Składniki:
1 ananas, cukier puder, skórka i sok z 1 cytryny, 1 banan, bita śmietana, likier bananowy.
Jak przyrządzić?
Ananasa przekroić wzdłuż, miąższ ostrożnie wyjąć nożem wraz z sokiem (rozgnieść widelcem). Wnętrze obu połówek ananasa posypać cukrem i włożyc do lodówki. Miąższ wymieszać z cukrem, tartą skórką cytrynową i rozgniecionym bananem, włożyć do rondla i gotować 5 minut. Po wystudzeniu dodać do masy sok cytrynowy i bitą śmietanę, przyprawić likierem bananowym i zamrozić w zamrażarce. Zamrożoną masę włożyć do połówek i zaraz podawać.
Potrzebne przybory:
Duży ostry nóż.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Autor | słodka_brunetka |