Składniki:
150 gram mortadeli, 3 nie za duże ziemniaki, puszka mieszanki "mexico"-bonduelle, 1 cebula, majonez, jogurt naturalny, ketchup (pikantny), musztarda, przyprawy
Jak przyrządzić?
Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać, pokroić (według uznania, ja kroję w paseczki - zapałki), mortadelę również pokroić w zapałki, cebulę w kostkę. Mieszankę przesypać na sitko, odsączyć z zalewy. Wymieszać wszystkie składniki. Sos: w osobnej miseczce wymieszać pół opakowania jogurtu, pół małego słoiczka majonezu, łyżeczkę musztardy i ketchup (tak na oko ketchupu, ok. 2 łyżek). Składniki sosu wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą papryki ostrej w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić aby się przegryzło, choć nie trzeba, można od razu skonsumować ;)
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Niki |