Sk艂adniki:
150 gram mortadeli, 3 nie za du偶e ziemniaki, puszka mieszanki "mexico"-bonduelle, 1 cebula, majonez, jogurt naturalny, ketchup (pikantny), musztarda, przyprawy
Jak przyrz膮dzi膰?
Ziemniaki ugotowa膰 w 艂upinkach, obra膰, pokroi膰 (wed艂ug uznania, ja kroj臋 w paseczki - zapa艂ki), mortadel臋 r贸wnie偶 pokroi膰 w zapa艂ki, cebul臋 w kostk臋. Mieszank臋 przesypa膰 na sitko, ods膮czy膰 z zalewy. Wymiesza膰 wszystkie sk艂adniki. Sos: w osobnej miseczce wymiesza膰 p贸艂 opakowania jogurtu, p贸艂 ma艂ego s艂oiczka majonezu, 艂y偶eczk臋 musztardy i ketchup (tak na oko ketchupu, ok. 2 艂y偶ek). Sk艂adniki sosu wymiesza膰, przyprawi膰 sol膮, pieprzem, bazyli膮, oregano i szczypt膮 papryki ostrej w proszku. Wszystko dok艂adnie wymiesza膰. Odstawi膰 aby si臋 przegryz艂o, cho膰 nie trzeba, mo偶na od razu skonsumowa膰 ;)
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Niki |