Sk艂adniki:
Cztery marchewki, cztery sredniej wielkosci buraczki, 10 dag rodzynek, 10 dag sliwek suszonych, 30 dag sera zoltego, 2 zabki czosnku, sol, pieprz, majonez, cukier, kwasek lub sok cytrynowy, 10 dag orzechow wloskich.
Jak przyrz膮dzi膰?
Marchewki zetrzec na tarce jarzynowej o duzych otworach, dodac sparzone rodzynki, doprawic do smaku przyprawami ulozyc w salaterce. Ser zolty zetrzec na tarce jak wyzej, dodac rozgnieciony czosnek, ulozyc nastepna warstwe. Buraki ugotowac, zetrzec na tarce, dodac sparzone i pokrojone sliwki, doprawic do smaku. Ulozyc na serze. Kazda warstwe polac majonezem, a wierzch posypac orzechami.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Porcje | 6 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | jolka |