Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 20 dkg wędzonego boczku, 2 łyżki stołowe majonezu, 1 mała cebula, pół puszki groszku konserwowego, sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Obieramy ostudzone ziemniaki i kroimy w grubą kostkę. Pokrojony w paski boczek wytapiamy na patelni na skwarkę i osuszamy papierowym ręcznikiem. Pokrojoną w kostkę cebulę prażymy przez chwilę na patelni bez tłuszczu. Mieszamy wszystko z groszkiem i majonezem. Pyszne ale niestety wysokokaloryczne danie, które smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | edek z fabryki kredek |