Składniki:
Udka z kurczaka, ketchup "włocławski" łagodny, majonez Dekoracyjny Winiary, przyprawa "gyros" Kamis.
Jak przyrządzić?
Z udek zdejmujemy skórę, posypujemy grubo przyprawą gyros. Przekładamy do naczynia, najlepiej żaroodpornego i wkładamy do lodówki, najlepiej na noc, żeby przeszły. Wyjmujemy, smarujemy mieszaniną majonezu i ketchupu, tak by były dokładnie pokryte (w proporcji 3 łyżki majonezu + łyżka ketchupu na dwa udka), wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok 1 - 1,5 godziny i gotowe:)
Jak podawać?
Z ryżem, frytkami, ziemniakami, jak kto woli:)
Uwagi:
Mi i mojej rodzinie najlepiej smakują te udka na drugi dzień po odgrzaniu. Pycha!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ILONKA |