Składniki:
- 2-3 filety z kurczaka
- 3-4 ogórki z octu
- 3 cebule
- puszka kukurydzy
- kapusta pekińska
- majonez
- pikantny keczup
- przyprawa Gyros
Jak przyrządzić?
W połowie szklanki wody rozpuścić 3 łyżeczki przyprawy Gyros i zalać tym pokrojone na małe kawałki filety z kurczaka. Odstawić na 15-20 minut a następnie mięso z zalewą usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Kapustę drobno poszatkować. układać warstwami w misce: na sam dół naczynia usmażone mięso, cebula, posmarować warstwą keczupu, ogórki, kukurydzę, posmarować warstwą majonezu, na wierzch ułożyć poszatkowaną kapustę. Całość odstawić na ok. 1 godzinę.
Uwagi:
Sałatkę na wierzchu można posypać koperkiem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Autor | Beata |