Składniki:
- 1/2 kg ziemniaczkow, najlepiej malych
- losos wedzony - 15 dag
- 1 avocado
- smietana 18%
- swiezy koperek
- 2 lyzeczki soku z cytryny
Jak przyrządzić?
Ziemniaczki dokladnie umyc i ugotowac (wode posolic) w lupinkach.Gdy ostygna - przekroic na pol i podsmazyc na maselku, odstawic.
Sos: avocado, smietane, sok z cytryny i swiezy koperek zmiksowac na jednolita mase (jesli miksera brak - mozna drobno pokroic co sie da, a avocado podziabac widelcem).
Rozlozyc liscie salaty, najlepiej na osobnych talerzach - polac je sosem, polozyc polowki ziemniaczkow, na ziemniakach skrawki lososia i na koniec mozna jeszcze pochlapac reszta sosu.
Przybrac swiezym koperkiem
Jak podawać?
Na zimno
Uwagi:
Po prostu sprobujcie...
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Kasica |