Pulchniak - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 5 jaj
- 1 szklanka oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka maki tortowej
- 1 szklanka maki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 duże banany
- 4 średnie kwasne jabłka (najlepiej Reneta)
- 3łyżki cukru pudru

Jak przyrządzić?

Jaja dzielimy, ubijamy pianę dodając cukier. Do puszystej masy dodajemy żółtka i ubijamy, dodajemy mąkę z wymieszanym proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, łaczymy to wszystko w jednolitą masę. Obieramy jabłka i kroimy w kostkę, banany też kroimy w kostkę i wszystkie owoce wsypujemy do ciasta i mieszamy z ciastem. Wylewamy na wysmarowaną blachę. Piec 50-60 min w 180-200 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Potrzebne przybory:

miska, mikser, łyżka, szklanka, blacha do pieczenia

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Autordzikuska-J

Pulchniak: Podobne przepisy

Powiązane Tematy