Składniki:
- 5 jaj
- 1 szklanka oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka maki tortowej
- 1 szklanka maki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 duże banany
- 4 średnie kwasne jabłka (najlepiej Reneta)
- 3łyżki cukru pudru
Jak przyrządzić?
Jaja dzielimy, ubijamy pianę dodając cukier. Do puszystej masy dodajemy żółtka i ubijamy, dodajemy mąkę z wymieszanym proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, łaczymy to wszystko w jednolitą masę. Obieramy jabłka i kroimy w kostkę, banany też kroimy w kostkę i wszystkie owoce wsypujemy do ciasta i mieszamy z ciastem. Wylewamy na wysmarowaną blachę. Piec 50-60 min w 180-200 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Potrzebne przybory:
miska, mikser, łyżka, szklanka, blacha do pieczenia
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | dzikuska-J |