Maślany bigos

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej, 1 kg pieczarek, 1 kostka masła, przyprawy do dań z kapusty (kotanyi)

Jak przyrządzić?

Jeżeli kapusta kiszona jest zakwaśna (przelać ciepłą wodą), następnie włożyć kapustę do garnka, zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem około 20 min. W tym czasie umyć i pokroić pieczarki na większe kawałki i wrzucić do garnka z kapustą, następnie dodać kostkę masła i wszystko razem dusić z 15 minut, na koniec dodać z 2 lub 3 łyżki przyprawy do dań z kapusty. Pod przykryciem dusić z 10 minut. Smacznego. Pychota.

Potrzebne przybory:

garnek - około 3 litry, deska do krojenia, ostry nóż do warzyw, łyżka. Kuchenka gaz. lub elektryczna. Dobre chęci, bo pychota przewspaniała

Jak podawać?

Na ciepło

Uwagi:

Mój partner , który uwielbia mięso w każdej postaci zajada się tym dietetycznym bigosem .Cena potrawy znienia się w zależności od ceny pieczarek za 1 kg

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt9 zł
AutorKasia

Maślany bigos: Podobne przepisy

Maślany bigos: wypróbuj również

Powiązane Tematy