Składniki:
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki dżemu
- 1 kg sera białego śmietankowego
- 1 szt. (250 g) margaryny mlecznej
- 3 jaja (oddzielić żółtka od białek)
- 1 szklanka cukru
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jak przyrządzić?
Wykonanie ciasta:
Olej + cukier + jajka + mąkę + mleko – wymieszać dobrze.
Dalej dodać dżem, kakao i na końcu proszek do pieczenia; po dodaniu proszku dobrze wymieszać na jednolitą masę i wyłożyć na blachę wysmarowaną margaryną mleczną i posypaną bułką tartą.
Wykonanie sera:
Margarynę + cukier + żółtka dobrze utrzeć, dodać ser i budyń, dobrze wymieszać na jednolitą masę. Białko ubić na sztywno, dodać do sera i wymieszać drewnianą łyżką.
Wyłożyć całość na ciasto i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 °C
Piec 45 do 50 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Mario502138842 |