Składniki:
- 4 żółtka
- 1 białko
- 1 czekolada gorzka
- 100 ml sosu z przetartych malin
- pół szklanki cukru pudru
- 10 dag rozpuszczonego masła
Jak przyrządzić?
Czekoladę rozpuścić na parze. Gdy masa będzie jednolita dolać rozpuszczone masło (dolewamy wolno). Następnie dodać 4 żółtka. Garnek zdejmujemy z ognia. W innej misce przygotowujemy białko. Ubić je. Potem do białka wrzucić cukier puder, dalej ubijamy białko z cukrem pudrem. Następnie wolno dodajemy masę czekoladową do białka. Wszystko mieszamy wolno w jedną stronę. Wkładamy masę do piekarnika. Suflet pieczemy 9 minut w temperaturze ok. 200 stopni.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | KaMiL&oLkA |