Składniki:
jajka, cebula, natka pietruszki, bułka tarta, olej, przyprawy
Jak przyrządzić?
Najpierw gotuję jajka na twardo, już wystudzonych nie obieram, tylko w skorupce kroję wzdłuż na pół, tak żeby nie uszkodzić skorupki. Delikatnie wyjmuję jajko, drobniutko kroję i do miseczki. Połówki odkładam na bok, bo będą potrzebne. Cebulę siekam drobniutko i wrzucam na gorący olej aż się zeszkli, dorzucam do jajek. Do tego dodaję posiekaną natkę i przyprawy. Mam już gotowy farsz, którym (łyżeczką) napełniam skorupki, a następnie stronę z farszem maczam w bułce tartej i kładę na patelnię aż się bułka przyrumieni.
Potrzebne przybory:
nóż, deska, patelnia
Uwagi:
Podaję w skorupkach, prosto z patelni na stół, jeśli mi wyjdzie więcej farszu, to wykorzystuję skorupki jeszcze raz.
Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Magdalena |