Kotlet schabowy po włosku

Przepis kulinarny

Składniki:

Pierś z kurczaka, sól, pieprz, swieży majeranek, świeży tymianek, świeże oregano, bułka tarta, jajko

Jak przyrządzić?

Filety wiadomo - rozbić, posolić, popieprzyć. Świeże listki tymianku, majeranku i oregano opłukać, oberwać z gałązek i zmielić mikserem na taką pastę, do tego dodajemy bułkę tartą i mielimy to razem aż do uzyskania jednolitej zielonej panierki. Gdy jest gotowe to panierujemy to jak tradycyjne kotlety w jajku i tej bułce w ziołach, wówczas kotlety będą zielone i smaczne ziołowe.

Uwagi:

najlepiej kupić te zioła w trzech doniczkach,poniewaz potrzebujemy ich bardzo dużo, dostaniemy je wszędzie w dużych marketach im więcej jest tych ziół tym kotlety są smaczniejsze,(ja zużywam 3 donice tych ziół na raz, ale można i więcej)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjedowolna
Kalorycznośćniska
AutorPITRAS

Kotlet schabowy po włosku: Podobne przepisy

Kotlet schabowy po włosku: wypróbuj również

Powiązane Tematy