Składniki:
Pierś z kurczaka, sól, pieprz, swieży majeranek, świeży tymianek, świeże oregano, bułka tarta, jajko
Jak przyrządzić?
Filety wiadomo - rozbić, posolić, popieprzyć. Świeże listki tymianku, majeranku i oregano opłukać, oberwać z gałązek i zmielić mikserem na taką pastę, do tego dodajemy bułkę tartą i mielimy to razem aż do uzyskania jednolitej zielonej panierki. Gdy jest gotowe to panierujemy to jak tradycyjne kotlety w jajku i tej bułce w ziołach, wówczas kotlety będą zielone i smaczne ziołowe.
Uwagi:
najlepiej kupić te zioła w trzech doniczkach,poniewaz potrzebujemy ich bardzo dużo, dostaniemy je wszędzie w dużych marketach im więcej jest tych ziół tym kotlety są smaczniejsze,(ja zużywam 3 donice tych ziół na raz, ale można i więcej)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dowolna |
Kaloryczność | niska |
Autor | PITRAS |