Składniki:
biszkopt:
- 4 jajka
- 20 dkg mąki
- 20 dkg cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa:
- 0,5 litra śmietany kremówki 32%
- 2 zagęszczacze
- 10 dag migdałów
- 20 dag kokosów
- 2 białe czekolady
- 1 paczka biszkoptów
Jak przyrządzić?
Biszkopt upiec w 200 stopniach (45 minut)
Masa: śmietanę ubić, dodać zagęszczacze, 1,5 rozpuszczonej czekolady, wiórki kokosowe, pokruszone biszkopty, 15 dag migdałow, całość delikatnie wymieszać.
Wyłożyć na ostygnięty biszkopt - posypać płatkami migdałowymi i resztą czekolady (utrzeć na tarce)
Jak podawać?
oczywiście na talerzyku ;-)
Uwagi:
czekoladę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Emilka |