Składniki:
- 500 g serka mascarpone
- 2 paczki biszkoptów
- 5 serków Danio waniliowych
- szklanka kawy, kieliszek brandy
- kakao
- paczka płatków migdałowych
Jak przyrządzić?
W naczyniu układamy warstwę biszkoptów, nasączamy kawą z brandy (dość obficie). Serek mascarpone mieszamy z Danio. Układamy na biszkoptach, posypujemy kakao. Ponownie kładziemy biszkopty, nasączamy, masa serowa, kakao. I tak aż do wyczerpania składników. Ostatnio warstwą mmusi być mascarpone posypany kakao i płatkami migdałowymi. Deser wkładamy na 3-4 godziny do lodówki. Jest pyszny i bardzo kaloryczny.
Potrzebne przybory:
naczynie najlepiej kwadratowe o dość wysokich ściankach
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 i zostanie na później |
Kaloryczność | bardzo dużo |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Kasai |