Sk艂adniki:
- 5 jajek
- majonez
- seler
- 20 dag wedzonego surowego boczku
- 8 sredniej wielkosci ziemniakow
- lyzeczka musztardy
- pieprz, sol
Jak przyrz膮dzi膰?
Jajeczka ugotowac na twardo, ziemniaczki ugotowac w lupinkach, obrac potem.Selerka ugotowac tez, boczek w kosteczke i podsmazyc. Wszystko co sie da pokroic w kosteczke, wymieszac z majonezem, dodac musztarde i wymieszac, doprawic sola i pieprzem
Jak podawa膰?
na zimno
Uwagi:
fajne polaczenie skladnikow, szczegolnie boczek tu sie ciekawie prezentuje!
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Kasica |