Kurczak cygański - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Kurczak pokrojony na kawałki lub 4 udka, duża cebula, słoik przecieru pomidorowego, 10-15 dag rodzynek, 3/4 szklanki wody, pół łyżeczki soli, łyżeczka cukru

Jak przyrządzić?

Pokrojonego na 8-10 części kurczaka rozłożyć w rondlu, na kurczaka rozsypać cebulę poszatkowaną w piórka i zalać sosem - sos: w wodzie rozpuścić przecier pomidorowy, dodać sól, cukier i rodzynki i dobrze wymieszać. Sos powinien przykryć kurczaka. Gotować przez 30-40 min na bardzo wolnym ogniu... tylko niech pyka

Jak podawać?

Na ciepło, najlepiej z ryżem na sypko

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt15 zł
Autortoja

Kurczak cygański: Podobne przepisy

Kurczak cygański: wypróbuj również

Powiązane Tematy