Składniki:
1/2 kg kiszonej kapusty,
duża cebula,
garść rodzynek,
oliwa z oliwek,
pieprz, cukier
Jak przyrządzić?
Do garnka lub głębszej patelni wlewamy oliwę z oliwek (powinno być jej sporo), rozgrzewamy ją i prażymy na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula będzie juz miała złocisty kolor, dodajemy kiszoną kapustę (wcześniej odciśniętą), wrzucamy rodzynki i dusimy wszystko ok. 40 minut od czasu do czasu mieszając całość.W przypadku gdyby się przypalało należy polać całość odrobinką wody.Wszystko przyprawiamy pieprzem i cukrem wg uznania.
Uwagi:
Finalnie danie powinno mieć kolor ciemnozłocisty.Należy dopilnować aby kapusta się uprażyła a nie ugotowała.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Autor | Limonka |