Prażona kiszona kapusta

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 kg kiszonej kapusty,
duża cebula,
garść rodzynek,
oliwa z oliwek,
pieprz, cukier

Jak przyrządzić?

Do garnka lub głębszej patelni wlewamy oliwę z oliwek (powinno być jej sporo), rozgrzewamy ją i prażymy na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula będzie juz miała złocisty kolor, dodajemy kiszoną kapustę (wcześniej odciśniętą), wrzucamy rodzynki i dusimy wszystko ok. 40 minut od czasu do czasu mieszając całość.W przypadku gdyby się przypalało należy polać całość odrobinką wody.Wszystko przyprawiamy pieprzem i cukrem wg uznania.

Uwagi:

Finalnie danie powinno mieć kolor ciemnozłocisty.Należy dopilnować aby kapusta się uprażyła a nie ugotowała.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania40 min.
AutorLimonka

Prażona kiszona kapusta: Podobne przepisy

Prażona kiszona kapusta: wypróbuj również

Powiązane Tematy