Składniki:
Tort bezowy, 1 biała czekolada, 0,5 litra mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 śnieżki, 1 paczka wiórków kokosowych, ewentualnie 1 paczka płatków bądź słupków migdałów.
Jak przyrządzić?
Białą czekoladę rozpuścić na parze, dodać mleko skondensowane, wymieszać, odstawić do lodówki do całkowitego ostygnięcia, następnie ubić w schłodzonej masie 2 śnieżki, dodać wiórki kokosowe (oraz według potrzeby migdały), zostawić odrobinę do dekoracji, przełożyć tort bezowy, udekorować, schłodzić.
Uwagi:
Smacznego, moja rodzina je uwielbia, znajomi także, podjadaja łyżeczką bez krojenia, a w dodatku nie jest trudne do przygotowania :-)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | aka7 |