Składniki:
1 kurczak, 1 kostka margaryny, 1,5 paczki majeranku, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Kurczka umyć, poporcjować. Majeranek wymieszać z solą i pieprzem. W brytfannie rozpuszczać margarynę i układać po kolei porcje kurczaka posypane przyprawami. Na wierzch można jeszcze trochę posypać resztą przypraw. Piec na malutkim ogniu 1 godzinę.
Potrzebne przybory:
ostry nóż, brytfanna
Jak podawać?
Podawać z ziemniakami i surówką z selera.
Uwagi:
To jest baaaaaaaaaaardzo prosty i smaaaaaaaaaaaaaaczny kurczaczek. Można go jeść na zimno, ale wcześniej trzeba wyjąć z brytfanny na inne naczynie.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | AGI |