Sk艂adniki:
- 150 dkg m膮ki
- 150 dkg orzech贸w mielonych(laskowe najlepsze...)
- 1/4 litra mleka
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 paczki proszku do pieczenia
- 3 jaja
- 250 dag cukru pudru
- tabliczka czekolady
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie sk艂adniki opr贸cz czekolady razem wymiesza膰 i przela膰 do wysmarowanej t艂uszczem formy. Piec 30- 40 min., w temperaturze 140- 200 stopni C. Rozpu艣ci膰 czekolad臋 w k膮pieli parowej i pola膰 ni膮 ostudzon膮 ju偶 babk臋.
Potrzebne przybory:
Mikser
Uwagi:
Szybkie, 艂atwe i pyszne...
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | szpilka |