Pasta (sos) serowo-czosnkowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- ser żółty
- czosnek
- majonez (mój typ to Kielecki)
- jogurt naturalny
- sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Ser zółty (typ i ilość dowolna) zetrzeć na drobnej tarce, dodać roztarty czosnek (ilość zależy od upodobań i jego "mocy"), całość wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem (jeśli chcemy pastę dodajemy mniej, jeśli sos więcej, jogurt ponadto może złagodzić pastę jeśli damy za dużo czosnku) człość mieszamy i doprawiamy do smaku i odkładamy na ok godzinę do lodówki by całość przeszła równomiernie smakiem czosnku. Smacznego !

Jak podawać?

można podawać w salaterkach - jako pastę lub sos do polania mięs np. z grila, lub na kawałkach listków sałaty

Uwagi:

Jeżeli ktoś lubi czosnek to jest to przepis doskonały. Na wszelkich imprezach domowych znika błyskawicznie. Bardzo polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
AutorDario

Pasta (sos) serowo-czosnkowy: Podobne przepisy

Pasta (sos) serowo-czosnkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy