Składniki:
1 kostka margaryny, 1 szklanka cukru, 1/4 szklanka wody, 3 łyżki kakao, 1/2 paczki mleka w proszku, 1 duża paczka chrupek - 110g
Jak przyrządzić?
W minimum 5 litrowym garnku, margarynę, wodę, cukier i kakao zagotować. Wsypać mleko i wymieszać do jednolitej masy. Chrupki pociąć na trzy części i wsypać je do tej masy. Wszystko dobrze wymieszać tak aby chrupki wszystkie były oblepione masą. Teraz wszystko włożyć do worka po chrupkach, uformować wałek, troche ścisnąć, obwiązać np. bandażem elastycznym i włożyc do lodówki aby stężało.
Uwagi:
Bardzo bardzo łatwy smakołyk. Kroić w plasterki. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | AGI |