Składniki:
Dwa filety mrożone - co kto lubi,
słoiczek (mały) koncentratu pomidorowego (Łowicz jest sprawdzony i mało kwaśny), opakowanie serka wiejskiego
Jak przyrządzić?
Na niedużą ilość oleju włożyć zmrożone filety, przyprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, przykryć i potrzymać na małym ogniy 3-4 min. Ostrożnie obrócić - żeby sie nie rozpadły i jeszcze ze 2 min pod przykryciem. Zdjąć przykrycie i wrzucić całe opakowanie serka wiejskiego i dwie łyżki koncentratu. Przykryć. potrzymać 2 min na minimalnym ogniu. Obrócić rybke tak aby była na sosie, dołożyć koncentrat. Potrzymać na małym ogniu bez przykrycia do czasu podawania.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z wytrawnym winem i grubym makaronem....na facetach robi wrażenie
Uwagi:
Wyłożyć na talerz i posypać świeżą bazylią.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | jak dać serek light - to niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | koni |